Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
2306693

Инжир баклава

Съставки:
1 пакетче (125 г) масло, 1/2 половин водна чаша овча лой( може да се замени със свинска мас), 1 яйце, 3 супени лъжици лишава (пепелява) вода, 1 лимон, 700 г захар, 6 равни чаени чаши брашно, една кафяна чашка пудра захар.
 


Начин на приготвяне:
Маслото се стопяват в тенджера, но не бива много да се загряват, защото към тях се притурят яйцето и лишавата вода. Бърка се и се ръси брашното, докато може да става на топка, да не се лепи по ръцете - гладко тесто. Тестото се прави на топчета с трапчинка в средата и се пекат в неподмазана тава до зачервяване. Студени се заливат със сироп от захарта и толкова вода, които врят 20 минути и накрая им се слагат ванилия и настъргана лимонова кора. Съдът се покрива добре, за да се напоят хубаво баклавите.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft