Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Домашна баклава охлювчета
2306666

Домашна баклава охлювчета

Продукти:

1 ч.ч. прясно мляко

3 яйца
мая, колкото локум, 1 пакетче
щипка сол и захар
брашно, колкото поеме за меко тесто, като за баница
олио и масло
счукани орехи (количество пожелание, поне 2 ч.ч.)

за заливката
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 лимон
 


Начин на приготвяне:
Замесва се тесто като за баница, средно меко. Разделя се на три топки. Разточват се три кори, не съвсем тънки. Намазва се едната кора с масло, поръсва се с орехи.
Поставя се върху нея втората кора, която също се намазва и поръсва. Третата кора по същия начин.
Навиват се на руло, което се реже на кръгчета широки 1 см./охлюви/. Нареждат са в тава легнали с разстояние между тях. Оставят се да втасат, след което се пекат
на умерена температура до порозовяване. Съвсем изстинала баклавата се залива със горещ сироп от равни части вода и захар и сока и настърганата кора на лимона. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft