Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баклава с домашно бутер тесто
2306427
Баклава с домашно бутер тесто

Баклава с домашно бутер тесто

Продукт и
500 г бутер тесто
2 ч.ч. смлени орехи
1-2 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
2 ванилии
За сиропа:
3-4 ч.ч. захар
3-4 ч.ч. вода
1 ванилия

Приготвяне:

Яйцата със захарта и ванилията се разбиват. Към тях се прибавят смлените орехи и се разбърква докато се получи еднородна смес. Разстила се бутер тестото на масата и се разделя на две да се получат два правоъгълника. По средата на всеки от правоъгълниците се разпределя от получената смес по дължината на правоъгълника и тестото се завива на руло. Пекат се в предварително загрята фурна на максимална температура.  Готовите баклавички се сиропират със сиропа приготвен от захарта водата и ванилията. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12
13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft