Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
2306704

Баклава с орехови ядки

Продукти:
2 пакета кори
4 бр. яйца
200 г орехови ядки
200 г брашно
800 г захар
1 ч.л. (5 г) бакпулвер
4 праха ванилия
олио или масло


Приготвяне :
Тавата, в която ще се реди баклавате се намазва с олио (или масло) и започват да се редят корите от единия пакет, като всяка кора се ръси с олио (или масло). След като свърши първият пакет с кори, се изсипва плънката, която е смес от разбитите яйца, смлените орехи, 200 г захар, брашното, в което е разбъркан бакпулвера и 2 праха ванилия. След това се реди вторият пакет кори, като отново всяка кора се ръси с олио (или масло). Така направената баклава се пече в предварително загрята фурна на около 160-170 С градуса. След опичане се нарязва на парчета и залива със сироп приготвен от 600 г захар, 800 мл вода и 2 праха ванилия, като сиропът се вари до сгъстяване. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft