Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
2306694
Шуменска баклава

Шуменска баклава

Съставки:
1 яйце, 4 жълтъка, 1 кг брашно, 1 пакетче пшеничено нишесте „Ванилия\" , 500 мл прясно мляко, 2 чаши смлени орехови ядки, 250 г краве масло.

За сиропа: 1 кг захар, 700 мл вода

 


Начин на приготвяне:
От брашното се отделя 1 чаша за наръсване при разточването. Останалото брашно се смесва добре с нишестето и се омесва на тесто с яйцето, жълтъците и млякото. Ако е необходимо, се добавя още малко, за да се получи тесто за точене. Полученото тесто се разделя на 30 топчета, които се покриват с кърпа и се оставят да престоят 1 ч. Разточват се на кори, които трябва
да бъдат малко по-големи от тавата, в която ще се пекат. Корите се оставят да постоят малко, за да се изсушат. Намазват се с разтопеното масло. Слагат се една върху друга 15 кори и върху тях се разстила плънка от ореховите ядки, наръсени с малко захар. Отгоре се нареждат останалите 15 кори. Баклавата се нарязва на парчета и се залива с останалата силно сгорещена мазнина. Пече се в умерена фурна и след като изстине, се залива с горещ сироп от захарта и водата.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft