Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
2306417

Суха баклава

Продукти:
250 г краве масло
3 супени лъжици кисело мляко
250 г брашно

За пълнежа:
орехи
канела
захар
 


Начин на приготвяне:
 Маслото се разбива добре. Прибавят се млякото и брашното. Замесва се тесто, което престоява в хладилника 2 часа. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Разрязва се на квадрати със страна 8 см. В средата се поставят по малко от орехите, захарта и канелата. Прегъват се на триъгълници. С вилица се натискат краищата, за да се слепят. Пекат се в умерена фурна. Топли се овалват в пудра захар.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft