Банички в неделя сутрин

вход през zajenata.bg
722318

Банички с плодове

За тестото:
225 г замразено бутер тесто
За плънката:
8 половинки круши (консервирани или леко сварени в захарен сироп)
1 жълтък
1 супена лъжица мляко
30 г захар
300 мл сметана
1 пакетче ванилена захар
пудра захар

1. Поставете един до друг пластовете тесто и ги размразете. Прехвърлете половинките круши в гевгир, за да се отцедят.
2. Загрейте фурната на 200С. Изрежете от пластовете тесто 8 кръга с размери диаметър 10 см и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене. Във всяко от тях поставете по 1 половинка круша.
3. Разбийте жълтъка с млякото и намажете с него околните части на тестото. Поръсете с пудра захар. Печете при средно загрята фурна около 25 мин. до златист цвят.
4. Добре разбийте белтъците, сипвайки в тях ванилената захар и разпределете върху сладкишите. След като се запече белтъка, извадете сладкишите от фурната и ги поръсете с пудра захар. Сервирайте ги топли със сметана.
СЪВЕТ: вместо консервирани круши може да се вземат пресни. За целта крушите трябва да се обелят, да се разрежат на половинки и да се отстранят сърцевините им. След това ги бланширайте в отвара с подправки: кипнете 100 мл вода със 100 мл бяло вино, прибавяйки 1 чаена лъжичка захар и 1 пръчица канела. Задушете крушите около 5 мин и ги отцедете в гевгир. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft