Брашно, сол, мая, зехтин за фокачата-Толкова прости съставки, а италианската става божествено вкусна-Ето как да си я направите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Брашно, сол, мая, зехтин за фокачата-Толкова прости съставки, а италианската става божествено вкусна-Ето как да си я направите!
Брашно, сол, мая, зехтин за фокачата-Толкова прости съставки, а италианската става божествено...
1759
Брашно, сол, мая, зехтин за фокачата-Толкова прости съставки, а италианската става божествено вкусна-Ето как да си я направите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецепти за тесто с мая могат да бъдат намерени в кухните на много националности. Все пак трябва да признаете, че италианците са най-известни с оригиналните си сладкиши. Например класическата фокача може да послужи като идеална алтернатива на обикновения хляб. Редакторите ще споделят бърза рецепта.

Класическа фокача: рецепта

Съставки

  • 600 г брашно
  • 10 г сол
  • 450 мл топла вода
  • 10 г суха мая
  • 30 мл зехтин
  • 10 г захар

Приготвяне:

Първо пресейте брашното през сито. Можете да направите това веднага с останалите сухи съставки, тъй като те все още трябва да бъдат смесени. Класическата фокача се прави без тесто. Маята също веднага добавете към брашното. В същия съд се налива топла вода и половината от зехтина (1 непълна супена лъжица). Започнете да месите тестото за италианската паланика. След това го оставете да порасне за около час при стайна температура. Предварително покрийте съда с тестото със стреч фолио.

Междувременно пригответе пълнежа за най-добър вкус на фокача. По принцип този вид хляб може да се пече и без него, но италианците често добавят и други продукти. Най-популярните топинги са чери домати, маслини или черни маслини, наденица и сирене. Към класическата фокача се добавят и розмарин или други ароматни билки и подправки. Тук можете напълно да разчитате на вашите предпочитания. Не забравяйте обаче, че това не е пица. Тези продукти са предназначени само за подобряване на вкуса, така че трябва да има малко от тях. Нарежете избраните от вас добавки на тънки филийки.

След като тестото втаса, го поставете върху тава, застлана с хартия за печене. Намажете тестото с останалия зехтин. Не го залюляйте с точилка, а го разтегнете с ръце по периметъра на листа за печене. Използвайте пръста си, за да направите малки вдлъбнатини по повърхността. Покрийте тестото отново със стреч фолио и оставете да втаса за още 10 минути. След това сложете плънката и билките отгоре не много дебело.

Изпратете класическата фокача да се пече във фурната, предварително загрята на 240 градуса, за 25 минути. Италианският хляб обикновено се сервира на масата, след като изстине. Идеален е с крем супа от броколи , например.

Както можете да видите, класическата фокача се приготвя бързо и без усилие. Италиански сладкиши с ароматни билки ще създадат специална средиземноморска атмосфера във вашата кухня. Разбира се, вечерята ще се окаже по-успешна от всякога. И ако сте луди по италианската кухня, опитайте се да приготвите оригиналната паста . Семейството определено ще се зарадва.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft