Бутчета по тоскански в ароматен билков сос - няма наяждане с тази италианска вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бутчета по тоскански в ароматен билков сос - няма наяждане с тази италианска вкусотия!
Бутчета по тоскански в ароматен билков сос - няма наяждане с тази италианска вкусотия!
1968
Бутчета по тоскански в ароматен билков сос - няма наяждане с тази италианска вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За обяд ви предлагаме да си направите бутчета по тоскански , невероятно сочно месо в ароматен сос . Италианците са истински артисти, когато става въпрос за приготвяне на храна. Отлично съчетават различни храни, а едно от най-известните им ястия е пилето по тоскански . Предлагаме ви още една рецепта за това ястие от Тоскана, като ви препоръчваме да го направите с бутчета. Те са много по-сочни от бялото месо, а задушаването в ароматен сос просто им придава специален вкус. Можете да ги сервирате с картофи или салата.

Ето рецептата:

бутчета по тоскански

Бутчета по тоскански

Продукти:

  • 2 големи пилешки бутчета с горната част
  • 1-2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л.
зехтин
  • 1 с.л. масло
  • по 1 ч.л. пресен риган и мащерка
  • 1 ч.л. чили на люспи
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. доматена паста
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 ч.ч. (250 мл) зеленчуков бульон, може от кубче
  • 2-3 с.л. сушени домати
  • настъргана лимонена кора
  • 100 мл готварска сметана (масленост 30%)
  • 2-3 шепи спанак (най-добре пресен)
  • шепа пресен босилек
  • 50 гр. пармезан
  • Приготвяне:

    Обезкостете бутчетата и махнете кожата. Поръсете обилно със сол и черен пипер, след което оваляйте в брашно.

    пилешки бутчета без кост

    бутчета в брашно

    Загрейте в тигана зехтина с маслото. Щом маслото се разтопи, пуснете вътре бутчетата и запържете от двете страни до златиста коричка. Извадете бутчетата в чиния.

    бутчета в тиган

    пържени бутчета

    Нарежете пресните риган и мащерка на ситно и ги пуснете в мазнината от пилето. Добавете чилито и смления чесън. След това - доматената паста и горчицата. Разбъркайте хубаво всичко в мазнината на котлона. Щом се запържат, прибавете горещия зеленчуков бульон. Разбъркайте добре и когато течността се поизпари, върнете вътре бутчетата.

    подправки в тигана

    бульон в тигана

    Добавете нарязаните сушени домати и хубаво разбъркайте. Обърнете бутчетата, така че да поемат хубаво от соса.

    бутчета в сос

    Поръсете с настъргана лимонова кора, когато течността изври на половина, след което добавете сметаната.

    бутчета със сметана

    Бъркайте хубаво бутчетата периодично, така че да са потопени хубаво в сос.

    Измийте добре спанака и прибавете в тигана с бутчетата. Добавете и листенца пресен босилек. Най-накрая добавете и настъргания пармезан.

    бутчета със спанак

    бутчета по тоскански с пармезан

    Дръпнете ястието от огъня и поднесете горещо с още малко настърган пармезан.

    Да ви е сладко!

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft