Бърза баница по нова рецепта за практични домакини- бъркаш всичко и печеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза баница по нова рецепта за практични домакини- бъркаш всичко и печеш
Бърза баница по нова рецепта за практични домакини- бъркаш всичко и печеш
42854
Бърза баница по нова рецепта за практични домакини- бъркаш всичко и печеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги съм си мислила, че баницата е нещо много сложно за приготвяне, но с тази рецепта всичко се промени, то било фасулска работа- слагаш всичко, бъркаш и печеш, мечта за всяка жена.

Перфектна идея за закуска за децата. Но ако трябва да приготвите обяд за нула време, пак е добър вариант, честно да ви кажа толкова ни харесва, че даже и за вечеря правя някой път, когато не ми се готви. Сервирам я на масата с чаша айрян. И свършва с гръм и трясък!

Съставки

Пшенично брашно 375 гр

Лук 2 бр.

Шунка 200 гр

Масло 135 гр

кашкавал 100 g

Мляко 225 мл

Зехтин 1 супена лъжица 

кафява захар 1 супена лъжица

Бакпулвер 1 ч.л.

Морска сол 0,5 ч.л.

 

Подготовка

Първата стъпка е приготвянето на тестото за баница. Нарежете 125 г охладено масло на кубчета и поставете в купата на блендера. Там сипете брашно с бакпулвер и сол.

Смелете всичко. След това изсипете 125 мл мляко в сместа. Разбийте масата. Прехвърлете готовото тесто в купа, изсипете останалото мляко към него. Омесете с шпатула.


Обелете лука и нарежете на тънки половинки пръстени. Загрейте зехтина и останалото масло в тиган. Запържете лука в сместа. Когато стане прозрачен, добавете захар.


Разбъркайте лука и гответе още 2 минути. Трябва да придобие карамелен цвят. Нарежете шунката на кубчета и настържете кашкавала на едро ренде. Най-добре е да използвате чедър, но може и обикновен

Сега добавете една трета от шунката и една трета от кашкавала към тестото. Омесете. Покрийте кръглата подвижна форма с пергамент. Разпределете тестото равномерно.


Върху него поставете слой от останалата шунка. Следва карамелизираният лук. Най-горният слой са останките от кашкавала. Печете във фурна, загрята до 180 ° C за 25‒35 минути.

Както винаги проверявам готовността на печивото с клечка за зъби. Като цяло веднага ще разберете кога е готова. Пленителна апетитна миризма постепенно ще се разпространи из кухнята. Кората обикновено е златиста и хрупкава.  Препоръчвам да направите и бърза баница с шунка и сирене !

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft