Рецепти с риба

вход през zajenata.bg
84506
Бяла риба в марината

Бяла риба в марината

1 кг филе бяла риба (треска, тилапия и т.н)
1 кг кромид лук
4-5 с. л. олио
4-5 с. л. захар
1-2 с. л. винен оцет
сол
дафинов лист

300 г доматено пюре
брашно за паниране

• Лукът се обелва и нарязва на кръгчета, след това се разделя на халки.
• Лучените кръгчета се измиват със студена вода и се изстискват, след което се поставят в голям тиган.
• Задушават се 20 минути, след това се сипва олиото.
• Отново се задушава 20 минути.
• Добавят се доматеното пюре, захарта, солта, дафиновият лист и всичко се задушава 20 минути.
• Сипва се оцетът и лучената смес се разбърква добре.
• Междувременно рибеното филе се нарязва на средни парчета.
• Овалват се в брашно и се изпържват до златисто от двете страни в сгорещеното олио в отделен тиган.
• В купа (тава) се нареждат рибеното филе и лучената смес, като се редуват, докато не свършат.
• Оставя се рибата да изстине, след което купата (тава) се покрива.
• Поставя се в хладилник за 1 нощ.
• Бялата маринована риба се поднася студена, по желание с картофено пюре.

1 2 3 4
5
6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft