Рецепти с риба

вход през zajenata.bg
84474

Задушена риба

500 -700 г рибно филе
2 глави кромид лук
6 дафинови листа
8 зърна бахар
10 зърна черен пипер
сол
75 мл зехтин
50 мл вода
 

• Рибата се нарязва на парчета.

• Лукът се почиства и се нарязва на едри полумесеци.
• В тенджера (18 см) се сипва малко зехтин.
• Отгоре се нарежда слой лук, така че да покрие цялото дъно.
• Следва слой риба, която предварително се посолява от двете страни.
• Върху рибата се нареждат 3 дафинови листа, 4 зърна бахар и 5 зърна пипер.
• Покрива се с лук, полива се с малко зехтин.
• Отново се нарежда слой риба, останалите подправки.
• Накрая се покрива с лук и се полива с останалия зехтин.
• Внимателно се сипва водата.
• Тенджерата се поставя на котлона и се довежда до кипване.
• Огънят се намалява на умерен (3 степен) и ястието се задушава под капак 40 минути.
• Капакът се маха и рибата се задушава на тих огън (1-2 степен) 20 минути, докато течност остане само на дъното, като образува сос.
• Задушената риба се консумира топла или студена.

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft