Рецепти с риба

вход през zajenata.bg
84478

Риба със зеленчуци

400 г рибно филе
1 яйце
1 малка глава кромид лук
15 г краве масло
6-7 стръка копър
2 скилидки чесън
1 ч. л. царевично нишесте
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян кориандър
черен пипер

ЗЕЛЕНЧУКОВ СОС

1 голям морков
1/2 голяма сладка червена чушка
1/2 голяма сладка зелена чушка
3-4 стръка целина
1 средна глава кромид лук
1 с. л. сладък сос Чили
400 г консерва домати
100 мл бяло вино
смлян черен пипер
щипка захар
зелени градински подправки на вкус

• Рибата се наситнява заедно с лука, чесъна до еднородна смес (най-добре в блендер).
• Прибавят се останалите продукти.
• Така получената кайма се разбива добре (с миксер) и се оставя за 30 минути в хладилника.
• В това време се приготвя сосът.
• Морковът се нарязва на ивички (жулиени) и се запържва в тиган с олио до полуготовност.
• Прибавя се лукът нарязан на филийки и се задушава няколко минути.
• Прибавят се чушките, нарязани на дребно или на ивички и наситнени стръкове целина.
• Изсипват се нарязани на кубчета домати, сладкия чили сос, щипка захар.
• Подправя с черен пипер, долива се виното.
• Задушава се, докато намали обема си на 1/3.
• От каймата се оформят малки кюфтета (2 см диаметър) и се овалват в брашно.
• Леко се запържват и се поставят в соса.
• Италианските кюфтета от риба със зеленчуков сос се задушават се на слаб огън около 15-20 минути. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft