Велика рецепта за пълнен шаран на фурна - с тази плънка става най-вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Велика рецепта за пълнен шаран на фурна - с тази плънка става най-вкусен:
Велика рецепта за пълнен шаран на фурна - с тази плънка става най-вкусен:
14972
Източник: i-woman
Велика рецепта за пълнен шаран на фурна - с тази плънка става най-вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има ли по-популярно ястие за днешния Никулден от шарана? Днес ще ви разкрием тайната на идеалната плънка за шаран на фурна , с която гарантирано ще се облажите на този светъл празник. Ето как се приготвя вкусният Пълнен шаран на фурна с орехи и лук:

Пълнен шаран с орехи и лук  

Необходими продукти:

пресен шаран 1,4 кг

черен пипер

сол

продукти за плънката:

100 г ориз

2 глави лук

1 скилидка чесън

50 мл.

зехтин

30 мл. сухо бяло вино

1 кафена лъжица червен пипер

1/2 ч.л. канела

2 малки дафинови листа

1 ч.л. девесил

черен пипер

сол

50 г смлени орехи

50 г накиснати стафиди

Освен това:

кухненски канап за връзване

400 мл. вода

2 с.л. доматено пюре

30 мл. зехтин

сол

Начин на приготвяне:

Внимателно поставете шарана върху дъска. Препоръчваме ви да ползвате ръкавици. Ако желаете, изстържете с нож люспите. Разрежете корема от долната страна и с помощта на нож изстържете вътрешностите навън. Измийте го добре. Поставете го в тава и го поръсете с черен пипер и сол.

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в тенджера със зехтин, до омекване. Добавете почистения и измит ориз, бланширайте минута-две и налейте 1 ч.ч. вода. Време е за подправките - канела (може да я пропуснете, ако не ви допада вкусът ѝ), червен пипер, черен пипер, дафинов лист сол. Разбъркайте и налейте бялото вино с още 1/2 ч.ч. вода. Намалете котлона и оставете ориза да стане полуготов.

Добавете смлените орехи и накиснатите и отцедени стафиди. Разбъркайте и охладете леко плънката.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Внимателно напълнете корема на шарана.

Прекарайте кухненски канап под нея и я завържете, така че да не изтече плънката. Налейте 400 мл. вода. Сложете доматеното пюре, сол и полейте рибата и соса със струйка зехтин. Разпределете останалата плънка отстрани в соса.

Покрийте тавата с фолио и печете рибата, покрита с фолио 30 минути, след това отстранете фолиото и печете още 15-20 минути отворена.

пълнен шаран с орехи

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft