Вече не пълня чушките с ориз и кайма - открих най-вкусната плънка, стават сочни и се топят в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вече не пълня чушките с ориз и кайма - открих най-вкусната плънка, стават сочни и се топят в устата!
Вече не пълня чушките с ориз и кайма - открих най-вкусната плънка, стават сочни и се топят в устата!
187
Източник: За Жената
Вече не пълня чушките с ориз и кайма - открих най-вкусната плънка, стават сочни и се топят в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки с картофи  са ястие, което съчетава простотата и топлината на домашната кухня. Приготвя се бързо и се яде още по-бързо, така че си струва да го включите в редовното си меню.

Това е стара рецепта, която винаги напомня за миризмата от кухнята на баба. Чушките, пълнени с картофи, са просто и вкусно ястие, което се приготвя лесно и се яде още по-бързо.

Най-добре се сервират топли, с чаша кисело мляко или айрян.

Пълнените чушки с картофи 

Продукти:

  • 8 средно големи чушки
  • 800 г картофи
  • 1 малка глава лук
  • 1 морков
  • 1 яйце
  • 30 г масло (малко парче)
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 мл готварска сметана

Съвет:

Ако харесвате по-силен вкус, можете да добавите към плънката малко сирене или ситно нарязан пушен бекон.

Приготвяне:

Сварете картофите с кората им, обелете ги и ги намачкайте на пюре с парче масло.

обелени картофи

Снимка: YouTube

Добавете към тях нарязаните зеленчуци и подправки.

плънка за чушки

Снимка: YouTube

Нарежете ситно лука, настържете морковите и ги добавете към картофите. Разбийте яйцето, добавете магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.

Напълнете чушките.

почистени чушки

Снимка: YouTube

пълнене на чушки

Снимка: YouTube

Измийте чушките, отстранете семките и ги напълнете с плънка. Подредете ги в тава и разпределете излишната плънка около чушките.

пълнени чушки с картофи

Снимка: YouTube

Намокрете хартията за печене, смачкайте я и покрийте тавата. Печете около 30 минути на 250°C.

Махнете хартията, залейте със сметаната за готвене и върнете във фурната за още 5 минути.

заливане чушки

Снимка: YouTube

чушки в сметана

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

пълнени чушки в сметанов сос

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft