Пълнените чушки с картофи са ястие, което съчетава простотата и топлината на домашната кухня. Приготвя се бързо и се яде още по-бързо, така че си струва да го включите в редовното си меню.
Това е стара рецепта, която винаги напомня за миризмата от кухнята на баба. Чушките, пълнени с картофи, са просто и вкусно ястие, което се приготвя лесно и се яде още по-бързо.
Пълнените чушки с картофи
Продукти:
- 8 средно големи чушки
- 800 г картофи
- 1 малка глава лук
- 1 морков
- 1 яйце
- 30 г масло (малко парче)
- 1 супена лъжица нарязан магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 200 мл готварска сметана
Съвет:
Ако харесвате по-силен вкус, можете да добавите към плънката малко сирене или ситно нарязан пушен бекон.
Приготвяне:
Сварете картофите с кората им, обелете ги и ги намачкайте на пюре с парче масло.

Снимка: YouTube
Добавете към тях нарязаните зеленчуци и подправки.

Снимка: YouTube
Нарежете ситно лука, настържете морковите и ги добавете към картофите. Разбийте яйцето, добавете магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.
Напълнете чушките.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Измийте чушките, отстранете семките и ги напълнете с плънка. Подредете ги в тава и разпределете излишната плънка около чушките.

Снимка: YouTube
Намокрете хартията за печене, смачкайте я и покрийте тавата. Печете около 30 минути на 250°C.
Махнете хартията, залейте със сметаната за готвене и върнете във фурната за още 5 минути.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

Снимка: YouTube














