Взех 1 чаша мляко и полях дробчетата, ако знаете каква вкусотия сътворих за вечеря, днес пак ще правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 чаша мляко и полях дробчетата, ако знаете каква вкусотия сътворих за вечеря, днес пак ще правя
Взех 1 чаша мляко и полях дробчетата, ако знаете каква вкусотия сътворих за вечеря, днес пак ще...
61037
Взех 1 чаша мляко и полях дробчетата, ако знаете каква вкусотия сътворих за вечеря, днес пак ще правя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Накисването в мляко е доста проста манипулация, която в някои случаи ни помага да се освободим от нежеланите свойства на продуктите, а в други ни позволява да подобрим вкуса на готовите ястия.

Как, защо и за колко време е необходимо да се накисват различни продукти в мляко, ще ви помогне да разберете днес

 

КАК ДА НАПРАВИТЕ МЕСОТО СОЧНО

Черен дроб
Много домакини отказват да готвят черния дроб поради факта, че той е горчив, оказва се и сух и твърд. Накисването на черния дроб в студено мляко помага да се избавите точно от тези негови качества

30 минути ще бъдат достатъчни за някого, а тези, които обичат по-мек и крехък, ще трябва да киснат черния дроб за 1-2 часа.

 мляно месо

За да придадете на готовите кюфтета мекота и сочност, се препоръчва да подържите каймата в мляко за 5-10 минути.

Не всички специалисти по готвене обаче са съгласни с това, затова трябва да пробвате и да прецените според вкуса дали ви пасва този метод.

Сушени гъби

Сушените гъби запазват по-голямата част от хранителните вещества и могат значително да разнообразят диетата ни. Но не всеки знае, че преди готвене те трябва да се измият с гореща вода, да се напоят с вряла вода и да се накиснат за 1-6 часа.

Можете да направите това в студена вода или можете да използвате мляко. Гъбите, напоени с мляко, стават необичайно нежни и вкусни.

Солена херинга

солената херинга се накисва не само за корекция на вкуса. Излишната сол има неприятна тенденция да задържа вода в тялото, причинявайки подуване.

За накисване на херинга в мляко са достатъчни средно от 6 до 12 часа. Имайте предвид, че това ще се отрази на нейния вкус, ще направи плътта леко млечна. Такава риба би била особено добра с гарнитура от варени картофи.

Дреболии

Изобилието от микроелементи и витамини от група B правят бъбреците една от най-полезните карантии. Но те имат неприятна миризма ...

За да не ви разочароват, първо трябва да се накиснат. Експертите казват, че млякото се справя с тази задача много по-добре от обикновената вода.

В същото време вредните вещества се отстраняват по-пълно, а самият продукт става много по-мек. Температурата на млякото трябва да е стайна и ще отнеме 2-3 часа, а млякото трябва да се сменя периодично.

Заквасена извара


Ако изварата не ви харесва, този съвет ще ви помогне: смесете изварата и млякото в съотношение 1: 1. След като изсипете изварата в гевгир, оставете млякото да се отцеди и поставете под пнатиск. Останалото от процедурата мляко може да се използва за приготвяне на тесто за палачинки.

Рибно филе


Един час в мляко не само ще направи рибата сочна и ароматна. Ще намерите и приятен бонус под формата на нежна златиста коричка върху готовото пържено филе!

Жилаво месо


Ако попаднете на стар петел или жилесто говеждо месо и искате да го направите годно за консумация, млякото е полезно. 8-10 часа в мляко са в състояние да придадат мекота и подобряване на вкуса 

Дали е необходимо да се накисват продуктите в мляко, всеки решава сам, но използването на мляко може значително да подобри вкуса на много ястия. Нашите лесни за употреба съвети със сигурност ще ви бъдат полезни в кухнята. Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft