Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени
Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата...
121973
Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата пуска сок и стават божествени
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки

  • картофи 700 г
  • кашкавал 150 г
  • копър 40 г
  • свинска кайма 200 г
  • яйца 2 бр
  • лук 0,5 глава
  • чесън 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер (смлян)
  • вкус
  • слънчогледово олио 50 мл

Подготовка

  • Към каймата добавете нарязания лук, прекарания през преса чесън и 1 яйце. Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте. 

  • Смесете предварително обелени и сварени картофи с нарязан копър, яйце, сол и черен пипер.

  • Нарежете кашкавала на кубчета и оформете кюфтета. За да направите това, първо поставете картофеното пюре на дланта си, след това плънката от месо и накрая парче кашкавал. Разточете съставките.

  • Поставете кюфтетата в покрита с пергамент тава за печене и намажете с растително масло отгоре. Изпратете да се пече на 180°C за 20 минути.

Можете да сервирате картофените кюфтета с кайма с обикновена заквасена сметана, която перфектно ще допълни вкуса на ястието. И ако имате предвид апетитен сос, не забравяйте да го приготвите като допълнение! Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft