Винаги в почивните дни ги правя-Кубче кашкавал го увивам в кайма, а нея в картофено пюре-Каймата...
27 Октомври 2021
121973
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки
- картофи 700 г
- кашкавал 150 г
- копър 40 г
- свинска кайма 200 г
- яйца 2 бр
- лук 0,5 глава
- чесън 2 скилидки
- сол
- черен пипер (смлян)
- вкус
- слънчогледово олио 50 мл
Подготовка
- Към каймата добавете нарязания лук, прекарания през преса чесън и 1 яйце. Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте.
- Смесете предварително обелени и сварени картофи с нарязан копър, яйце, сол и черен пипер.
- Нарежете кашкавала на кубчета и оформете кюфтета. За да направите това, първо поставете картофеното пюре на дланта си, след това плънката от месо и накрая парче кашкавал. Разточете съставките.
- Поставете кюфтетата в покрита с пергамент тава за печене и намажете с растително масло отгоре. Изпратете да се пече на 180°C за 20 минути.
Можете да сервирате картофените кюфтета с кайма с обикновена заквасена сметана, която перфектно ще допълни вкуса на ястието. И ако имате предвид апетитен сос, не забравяйте да го приготвите като допълнение! Добър апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари