Винен кебап със свинско
Винен кебап
	1 кг свинско, телешко или говеждо месо от ябълката, бута, шола или плешката
	1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
	4-5 глави (250 г) кромид лук
	1 бр. (50 г) моркови
	1/2 глава (30 г) целина
	1 с.л. (20 г) доматено пюре
	1 с.л. (10 г) брашно
	1 ч.л. (5 г) червен пипер
	1 ч.ч. (200 мл) вино
	1-2 бр. дафинов лист
	5-6 зърна черен пипер
	сол
	магданоз
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







