Капама със свинско
Капама със свинско
4бр. свински пържоли бут
2 бр. пържоли пилешко филе
	2 бр. пържоли пилешки бут
	200 г пресни печурки
	5-6 бр. свиски ребра
	1-2 бр. сурово пушена наденица
	100 г пушено топено сирене
	1 ч.ч. бяло вино
	смлян кимион
	смлян черен пипер
	1-2 зърна бахар
	сол
	уни сос
	соев сос
	1 бр. сушена чушка
	1 чаша вода
Всичкото месо се овкусява с подправките - кимион, сол, черен пипер, уни и соев сос. Най-отдолу в глинен гювеч се подреждат ребрата и от всеки вид месо. Добавят се нарязани на филийки печурки, парченца топено сирене и така последователно всички продукти. Най-отгоре се слага една сушена чушка за вкус, бахара и се залива с виното и водата. По желание отгоре може и парченца кашкавал. Слага се капака и по възможност се запечатва с тесто. Гювеча се слага в тава и се слага в студена фурна. Пече се на умерена фурна около 2 часа.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







