Готвачите винаги ни изненадват с невероятни картофени ястия . А по- голямата част от хората ги обожават и готвят почти всяка вечер.
Съставките
картофи 6-7 бр.
лук 2 бр
наденица или кренвирши 400 g
Заквасена сметана 2 с.л.
Слънчогледово масло 3 супени лъжици
сол на вкус
Обелете лука. Нарежете зеленчука на малки кубчета. Загрейте 3 супени лъжици в тиган растително масло. Сотирайте нарязаният зеленчук до златисто- кафяво
(296).jpg)
Нарежете наденицата или друг вид колбас по ваш вкус на ивици
(310).jpg)
Обелете всички картофи. Настържете зеленчука на ситно ренде. Смесете го с пържения лук
(295).jpg)
Сега добавете наденицата към зеленчуците. Посолете съставките на вкус. Разбъркайте всичко добре. 
(262).jpg)
Вземете подходящ съд за печене. Поставете картофите и наденицата на дъното.
(230).jpg)
Намажете го със слой заквасена сметана
(200).jpg)
Задайте температурата на фурната на 180 ° C. Изпратете ястието да се пече 40 минути.
(158).jpg)
Разбира се, можете да добавите любимите си подправки към ястието и щедро да поръсите всичко с билки и подправки. За да направите картофите още по-вкусни, смесете заквасена сметана с настърган кашкавал - много е трудно да откажете такава запеканка. Споделете рецептата с приятелите си и често сами гответе това просто ястие.


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







