Всички се влюбиха в това свинско със зеле!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички се влюбиха в това свинско със зеле!
Всички се влюбиха в това свинско със зеле!
2768
Всички се влюбиха в това свинско със зеле!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така вредната свинска мас става цяла поема за душата, пише кулинарката Симон Адева от сайта hera.bg.

Всички вкъщи полудяха по тази салата от сърцето на Родопите, изкушение е за всички сетива

Сега ще ви покажем една много вкусна рецепта за свинско със зеле, по която полудяха всичките ми роднини и приятелки.

Свинското не е никак нискокалорично, но... Абе веднъж се живее, от утре сме на диета.

Продукти:

1 кисела зелка - около 1 кг
1 кг гърди или по мазно месо с кост
150 мл олио или 2/3 ч.ч. свинска мас.
7-8 черни пипера
1 лук
1 с.л дом.пюре
1 с.л червен пипер
люти чушлета

Приготвяне:

Гърдите нарязваме на парчета и запържваме в мазнина. Добавяме нарязания на ситно лук към месото, разбъркваме 5-6 пъти и добавяме доматеното пюре, червения пипер - разбъркваме и добавяме малко вода. Задушаваме до полуомекване на месото.


Зелето измиваме добре и нарязваме. Ако е много солено , след като се нареже се промива с вода. Задушаваме го в останалата мазнина, като разбъркваме от време на време. Когато понамали обема си, добавяме зрънца черен пипер.

В тава изсипваме месото, отгоре зелето, за да се покрие, да не изгори и печем във фурната докато остане на мазнина. Ако обичате люто, класика е да се сложат и 1-2 сухи, червени, люти чушлета.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft