Всяка година си правя тази разядка с чесън, няма такъв вкус, а какъв апетит дава не е истина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяка година си правя тази разядка с чесън, няма такъв вкус, а какъв апетит дава не е истина
Всяка година си правя тази разядка с чесън, няма такъв вкус, а какъв апетит дава не е истина
30115
Всяка година си правя тази разядка с чесън, няма такъв вкус, а какъв апетит дава не е истина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако наистина ви липсва пресен чесън в края на зимата , значи сте на правилното място. Събирането на чесън за зимата е отговорен, но напълно прост въпрос. Целият процес ще ви отнеме само няколко минути, но след това можете да пирувате с него цяла година .

приготвяне на чесън за зимата

Тези методи са идеални за тези, които живеят в апартамент. . В крайна сметка не всеки има възможност да съхранява цели глави чесън до пролетта.

Освен това, чесновата паста е много удобна за използване у дома при готвене. Не е нужно да почиствате и смилате всеки път, защото всичко е готово веднага. И кой не е доволен, когато караницата в кухнята стане по-малко?

Ние ще предоставим по ваша преценка два начина. Но ние нямаме фаворити, и двамата са много добри.

Първият начин

Съставки

250 г чесън
1 ч.л. сол
30 мл зехтин
1 супена лъжица лимонов сок

 

Подготовка

На първо място, изпращаме чесъна в блендер и го нарязваме добре.

След това добавете сол, лимонов сок и зехтин в купата на пасатора. Разбъркайте отново. Важно! Настържете и смилайте чесъна не е опция. Никога няма да го смелите като в блендер. Това е единственият начин да получите най-готината чеснова паста.

Поставете готовата паста в чист стъклен буркан и налейте малко зехтин отгоре. Съхранявайте затворения буркан във фризера. Това е много удобно, защото пастата не замръзва на камък - много лесно е да я извадите от контейнера по-късно.

 

Втори начин

Съставки

250 г чесън
1 ч.л. сол
1 супена лъжица ябълков оцет
30 мл растително или зехтин
2 стръка копър

 

Подготовка

Започнете отново, като нарязвате чесъна в блендер.


След това добавете наситнен копър, сол, олио, оцет. И отново, смилайте всичко заедно, докато стане гладко.
И сега, след няколко минути вече сте приготвили красива ароматна чеснова паста. Ако правите много наведнъж, тогава можете да замразите част от него и да скриете част в хладилника .

Чесновата паста може просто да се намаже върху хляба, може да се добави към салати, борш, сервира се с месо или пак се намазва на филийка. За истинските любители на чесъна намирането на използването на тази многофункционална смес няма да е трудно.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft