Върхът на домашния хляб! Тестото цялото е на мехури, а като го изпечеш, отвътре е като пух:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Върхът на домашния хляб! Тестото цялото е на мехури, а като го изпечеш, отвътре е като пух:
Върхът на домашния хляб! Тестото цялото е на мехури, а като го изпечеш, отвътре е като пух:
4446
Източник: За Жената
Върхът на домашния хляб! Тестото цялото е на мехури, а като го изпечеш, отвътре е като пух:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представяме ви рецепта за домашен хляб , която се приготвя бързо и лесно, а резултатът е мек, вкусен и здравословен хляб.

Тази рецепта е идеална за всеки, който иска да се наслади на прясно изпечен хляб без много усилия. С прости съставки, които имате в кухнята си, ще получите хляб, който ще зарадва всички.

Опитайте и се насладете на магията на домашното печене! Ето какво ви е необходимо за Върхът на домашния хляб :

Върхът на домашния хляб

Продукти:

  • 2 супени лъжици захар
  • 9 г суха мая
  • 300 мл топло мляко
  • 1 яйце
  • 450 г брашно
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 30 г меко масло
  • 1 яйце (за паниране)
  • сусамови семена за поръсване
  •  масло (за намазване на купата)
  • растително масло (за намазване на работната повърхност)

Приготвяне:

В купа смесете 2 супени лъжици захар, 9 г мая и 300 мл топло мляко.

Разбъркайте, докато съставките се смесят добре. Добавете 1 яйце и продължете да разбивате.

Постепенно добавете 450 г брашно и 1 чаена лъжичка сол. Разбърквайте, докато сместа започне да се сгъстява. Продължете да месите, докато получите меко тесто.

Добавете 30 г меко масло и месете, докато тестото стане гладко и еластично. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса на топло място за 1 час.

Намажете тава за печене с диаметър 22 см с масло. Намажете работната повърхност с растително масло, оформете тестото на топка, а след това го сплескайте с длани на тънка кора.

теглено тесто

Снимка: YouTube

Сгънете кората като книга, от едната страна към другата, за да образувате продълговат правоъгълник. След това повторете, за да получите най-накрая квадрат.

сгъване на тестото

Снимка: YouTube

Сгънете всеки ъгъл към средата, за да оформите кръгъл диск или нещо като чиния. Оставете тестото в подготвената купа, покрийте го със стреч фолио и го оставете да втаса още 30 минути на топло място.

питка тесто

Снимка: YouTube

Прехвърлете тестото в подготвената форма/тава, направете няколко дупки по повърхността му с дървено шишче, намажете го с разбито яйце и поръсете със сусамови семена.

дупки в тестото

Снимка: YouTube

тесто семена

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25-30 минути, докато хлябът стане златистокафяв. Извадете от фурната и оставете да се охлади за кратко преди сервиране.

хляб със семена

Снимка: YouTube

Насладете се на мекия и вкусен домашен хляб!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft