25 Май 2025
894
Снимков материал: pixabay.com
Можете просто да изхвърлите горчива краставица, а ако я сложите в салата, това определено ще развали вкуса ѝ. Но това няма да ти се случи отново.
Номерът е много прост.
Баба Смиля ни обясни как е успяла да извади горчивината от краставицата.
Тя каза, че е чула за този прост метод от братовчед си и че той винаги работи. „Ако сте опитвали краставица, която е горчива, знаете, че тя няма свеж и приятен вкус.“ След това тя обясни как да извлече горчивината от краставица, а трикът ѝ е много прост. Първо отрежете единия край на краставицата, само горната част, след което с нея разтрийте другата част, докато се образува пяна.
Горчивината от краставицата изчезва.
След няколко секунди ще забележите, че около ръба на нарязаната краставица се образува бяла течност, която всъщност е горчивината, която излиза от нея. След това просто отстранете бялата течност и измийте краставицата. Експертите казват, че краставиците съдържат съставка, която може да създаде горчив вкус по краищата на тези зеленчуци.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари