Тази уникална баклава без кори е и красива, и сочна, и не твърде сладка. Приготвите ли баклавата по тази рецепта, ще забравите за обикновената баклава с кори. Опитайте и се уверете сами! Ето как се прави тази гръцка баклава без кори :
Гръцка баклава без кори
Продукти:
3 яйца
150 гр.захар
12 супени лъжици прясно мляко
12 супени лъжици олио
12 супени лъжици пшеничен грис
12 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
200 гр.смлени орехи
За сиропа:
400 гр.захар и 450 мл вода
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, след това добавете останалите съставки, накрая - смлените ядки и внимателно разбъркайте с шпатула отдолу нагоре.
Изсипете сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тава (20х25) и изравнете с лъжица.
Изпечете в предварително загрята фурна на 200 ° C, докато коричката леко покафенее.
Докато кората се охлажда, сварете сиропа: оставете захар и вода да къкрят, докато сиропът се посгъсти.
Нарежете охладената кора на кубчета/ромбове и ги залейте с топъл сироп.
Гарнирайте с малко смлени ядки, след което оставете на хладно място да попие хубаво.
* Не я държте в хладилника, а просто в хладна стая.