Лесни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гювечета с патладжани и гъби
397878

Гювечета с патладжани и гъби

1 патладжан
1/2 глава лук
200 г гъби(пресни, замразени или консервирани)
150 мл готварска сметана
1 с. л. заквасена сметана
1/2 кубче гъбен бульон (1 с л гъбена супа- суха)
1 с. л. майонеза
100 г настърган кашкавал
сол
черен пипер
подправки (по желание)
1 ч. л. горчица (по желание)

• Патладжаните се нарязват на филийки, поръсват се със сол и се оставят.
• След 30 минути се изцеждат от горчивия сок и се нарязват на жулиени (ивички)
• Гъбите се нарязват на жулиени (ако трябва се размразяват предварително).
• В тиган се запържват ситно нарязан лук.
• Добавят се патладжанът и гъбите.
• Задушават се докато не се изпари течността на 2/3.
• Добавя се гъбеното кубче бульон и се поливат със сметаната, която е смесена с майонезата.
• Посолява се и се подправя по желание с черен пипер и подправки.
• Задушава се около 7-10 минути, докато сметаната не се сгъсти.
• Тигана се маха от огъня и сместа се разпределя в гювечета.
• Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Гювечетата с патладжани и гъби за около 10 минути или под грил за 5 минути. • Пече се в предварително загрята фурна на 200 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Лесни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft