Пица с патладжани
	250 г моцарела
	150 г настърган кашкавал
	2 патладжана
	1/2 червена чушка
	1/2 зелена чушка
	1/2 глава червен лук
	100 г пушен кашкавал
	3 с. л. доматено пюре
	зехтин
	подправки (по желание)
	Използвани рецепти:
	Основно тесто за пици, фокачи и др.
	Приготвяне:
ТЕСТО
	• Патладжаните се нарязват на кръгчета и се посоляват.
	• Оставят се за 20 минути.
	• Измиват се със студена вода и се подсушават.
	• Леко се запържват на сух тиган.
	• Тестото се разточва.
	• Отгоре се намазва с доматено пюре и се поставя моцарела, нарязана на филийки.
	• Поръсват се с 1/2 от настъргания кашкавал.
	• Поставят се кръгчета патладжани, лук и чушките, които са нарязани на тънки полумесеци.
	• Отгоре се поръсват с останалия настърган кашкавал и се поставят парченца пушен кашкавал.
	• Пицата с патладжани се напръсква със зехтин и се подправя на вкус.
	• Фурната се загрява на 250 С.
	• Пицата с патладжани се пече около 16 минути. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







