Лесни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
397931

Патладжани в марината

1 кг патладжани
5 - 6 скилидки чесън
1 люта чушка
1 с. л. риган
1 с. л. босилек
1 с. л. мащерка
сол
зехтин

МАРИНАТА

400 мл вода
150 мл оцет (8%)
100-130 мл захар
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер

• Патладжаните се обелват и се нарязват на жулиени (ивички) около 1 см ширина.
• Поставят се в гевгир и се посоляват.
• Оставят се за няколко часа (най-добре за цяла нощ) да се изцедят.
• Отцедените патладжани се измиват и се изстискват (ако имате центрофуга за салати : патладжаните се пускат вътре и се завъртват няколко пъти).
• Маринатата се кипва и се пускат вътре патладжаните за 4-5 минути.
• Патладжаните се поставят в гевгир и се поставя отгоре тежест.
• Изчаква се, докато се отцедят добре.
• Чесънът и лютата чушка се режат на ивици (на чушката се махат семената).
• На дъното на буркан се поставя ред патладжани, ред подправки, ред чесън и чушката и се притискат.
• Така се редуват, докато не свършат патладжаните.
• Бурканът се залива догоре със зехтин (олио) и се поставя в хладилника.
• Маринованите патладжани са готови за консумация след 2 седмици.
• Зехтинът (олиото), който остане в буркана е подходящ за салати. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Лесни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft