Лесни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Патладжани с кисело мляко
397948

Патладжани с кисело мляко

2-3 патладжана
450 г кисело мляко
2 скилидки чесън
зехтин или олио
сол
копър
лимонов сок

• Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета.
• Нареждат се в цедка и се посоляват.
• Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок.
• Подсушават се с кухненско руло.
• В голям тиган се сгорещява мазнината.
• Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят.
• Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън.
• Добавя се ситно нарязаният магданоз и малко зехтин (олио).
• Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок.
• Готовите патладжани се се заливат с приготвената заливка.
• Патладжаните с кисело мляко поднасят се топли или студени. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Лесни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft