Патладжани с кисело мляко
	2-3 патладжана
	450 г кисело мляко
	2 скилидки чесън
	зехтин или олио
	сол
	копър
	лимонов сок
	• Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета.
	• Нареждат се в цедка и се посоляват.
	• Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок.
	• Подсушават се с кухненско руло.
	• В голям тиган се сгорещява мазнината.
	• Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят.
	• Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън.
	• Добавя се ситно нарязаният магданоз и малко зехтин (олио).
	• Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок.
	• Готовите патладжани се се заливат с приготвената заливка.
	• Патладжаните с кисело мляко поднасят се топли или студени. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







