Имам Баялдъ
	3-4 патладжана
	150 мл олио
	2 глави кромид лук
	1-2 моркова
	сол
	магданоз
	смлян черен пипер
	галета
	• Измитите патладжани се обрязват около дръжката така че част от нея да остане към плода.
	• На четири места по дължината им се обелват ивици, широки 1-1,5 см.
	• На обелените места се правят дълбоки разрези с остър нож.
	• Така подготвените патладжани се посоляват и се оставят да престоят 10-15 минути, след което се измиват и подсушават.
	• Изпържват се в сгорещена мазнина и се изваждат.
	• В същия тиган се задушава до омекване лукът, нарязан на филийки и морковите, настъргани на ренде.
	• Прибавят се нарязаните домати и се задушават, докато сместа остане на мазнина.
	• Подправя се със сол на вкус.
	• С така приготвена смес се пълнят патладжаните през един от разрезите.
	• Напълнените патладжани се нареждат в тава върху останалата плънка, покриват се с филийка домат и се поръсват с галета.
	• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 25 минути.
	• Имам Баялдъ се поднася охладен и поръсен със ситно нарязан магданоз. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







