Дайте медал на този, който е измислил рецептата! Само 300 грама кайма, а излизат цяла тенджера...
18 Октомври 2023
77385
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
- 1 глава кромид лук
- 300 грама зеле
- 1 едър морков
- 300 грама кайма
- ¼ чаена лъжичка сол
- ¼ чаена лъжички мелен черен пипер
- 2 яйца
- 150 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- В купа настържете зелето на едно ренде. Обелете и настържете моркова и лука също на едро ренде.
- Поставете в съда и добавете каймата.
Сложете солта и черния пипер, яйцата и брашното и разбъркайте добре.
Сложете тигана на котлона, сипете олио и щом загрее- сложете 1 супена лъжица от сместа. Разстелете, за да се оформи и след това поставете още от сместа. Изпържете до златисто, обърнете и повторете от другата страна.
Извадете, сложете върху салфетка за 1-2 минути и след това поднесете.
Поднесете топли с гарнитура или сос по избор.
Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за кайма.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари