Две тиквички и две яйца, малко лучец, а става приказка! Децата лапат като невидели!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Две тиквички и две яйца, малко лучец, а става приказка! Децата лапат като невидели!
2610
Две тиквички и две яйца, малко лучец, а става приказка! Децата лапат като невидели!

Задушени тиквички с яйце се приготвят просто и бързо, такова ястие може да бъде страхотна вечеря или закуска за цялото семейство. Зеленчукът придава на ястието деликатен вкус, а яйцата го правят засищащо. Въпреки ситостта, яйчните тиквички не са твърде калорични, но са здравословни и подходящи за диетично хранене.

Съставки

лук - 1 глава;
сол на вкус;
слънчогледово масло - 50 мл;
тиквички - 2 броя;
чесън - 3 скилидки;
смлян червен и черен пипер - на вкус;
яйца - 2 бр

Рецепта за приготвяне:

Тиквички с яйце и лук

Тиквички с яйце се приготвят в тиган

Лукът се обелва и след това се нарязва на кубчета.
По-добре е да използвате млади тиквички, те се нарязват на малки кубчета или се настъргват с ренде.
Лукът се поставя в голям тиган и се налива растително масло, запържете зеленчука до омекване.
Веднага след като лукът придобие златист оттенък, върху него се слагат тиквички и съставките се смесват.
Гответе зеленчуците за около пет минути.
Покрийте тигана с капак, оставете ястието да се задушава за петнадесет минути.
Добавете малко сол на вкус и смлян черен и червен пипер.
Чесънът се счуква с преса и се добавя към зеленчуковата маса.
Оставете ястието да къкри за пет минути, като покрийте съда с капак.
Последната стъпка е да добавите две пилешки яйца към тиквичките с лук и да разбъркате бързо.
Когато белтъкът побелее, можете да отстраните ястието от огъня и да го сервирате на масата.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft