Диетична домашна торта за нула време, подходяща дори за манекенки и балерини

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Диетична домашна торта за нула време, подходяща дори за манекенки и балерини
Диетична домашна торта за нула време, подходяща дори за манекенки и балерини
243394
Диетична домашна торта за нула време, подходяща дори за манекенки и балерини
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Досега не бяхме срещали такъв вариант за приготвяне на торта, въпреки че отдавна обичам да готвя. Диетичните и здравословните десерти все повече се харесват и търсят вече и при нас, затова решихме да ви предложим точно такъв вариант.

Тортата се оказва нежна, а не захаросана, с ванилово-кремообразен вкус, мирише на сметана и печенибадеми. Много вкусна!

БАДЕМОВА ТОРТА

Днес ще ви споделим как се прави деликатна шведска бадемова торта . Невъзможно е да се откъснете от нея!

 

СЪСТАВКИ ЗА ТОРТА

4 белтъка
100 г печени, белени бадеми
3 с.л. слънчогледови семки печени
100 г захар
щипка сол

 

СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА

4 жълтъка
100 г захар
1 ч.л. ванилова захар
100 мл сметана 20% мазнини
150 г  масло
50 г бадемови листенца за декорация
щипка сол

 

ПОДГОТОВКА

Отделете белтъците от жълтъците. По-добре да започнете, като направите крема. Добавете щипка сол и ванилова захар към жълтъците. Разбъркайте добре с бъркалка. Изсипете сметана в тенджера и добавете захар към тях. Поставете на слаб огън и изчакайте захарта да се разтвори в сметаната. Не е необходимо да се кипва.

Изсипете сметаната в жълтъците на малки порции, като разбърквате активно. Поставете на слаб огън. Загрейте масата до уплътняване при непрекъснато бъркане. Времето за готвене е около 5-7 минути. Изсипете сметаната в удобен съд, покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади.

В купата на блендера смелете сухи, леко препечени небелени бадеми и печени белени семена. Налейте там 50 грама захар. Прясно смлените захарни бадеми миришат вкусно!

Добавете щипка сол към белтъците, разбийте с миксер до гъста пяна. След това добавете 50 грама захар, разбийте на високоскоростен миксер 

На малки порции добавете смлените бадеми. Разбъркайте сместа внимателно със силиконова шпатула.

Форма за печене (по-добре е да вземете две, диаметър - 22-24 см), покрита с пергаментова хартия и след това намажете дъното и стените на формата с тънък слой растително масло. Разделете тестото на две форми, тъй като се нуждаем от 2 блата. Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 25 минути.

Моля, обърнете внимание, че блатовете не се вдигат по време на печене. Оставете да се охладят леко и след това извадете пергаментната хартия от дъното на тортите.

Поставете по-малко от половината крем върху охладения слой торта, загладете го и след това покрийте с втория слой торта. Разстелете останалия крем. Украсете с бадемови листенца, леко запържени на сух тиган. Поставете тортата в хладилника за поне 60 минути, за да се накисне добре.

Това е всичко, бадемовата торта е готова. Приятен апетит!

 

За да научите повече за тази рецепта, гледайте видеото от кулинарния канал на Татяна Шпилко. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft