Дунапренени мекички без мая - и пухкави, и мекички, вървят с плънка и без плънка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дунапренени мекички без мая - и пухкави, и мекички, вървят с плънка и без плънка:
Дунапренени мекички без мая - и пухкави, и мекички, вървят с плънка и без плънка:
5492
Дунапренени мекички без мая - и пухкави, и мекички, вървят с плънка и без плънка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви научим как да си направите чудни мекички без мая - стават и пухкави, и мекички, а ако добавите плънка, са просто неустоими! Ще приготвим тестото с кисело мляко и сода, а не с мая, както е традиционната рецепта за мекички . Благодарение на това е много лесно да се работи с тестото, а мекиците остават меки и нежни дълго време.

Рецептата е проста и лесна, изпробвайте:

Дунапренени мекички без мая

Продукти:

Пшенично брашно - 400 гр.

Кисело мляко - 250 мл

1 жълтък

2 с.л. заквасена сметана 20%

1/2 ч.л.

сода

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

10 мл олио

Приготвяне:

Изсипете киселото мляко със стайна температура в дълбока купа, добавете на свой ред содата, захарта и солта, разбъркайте.

След това добавете жълтъка, изсипете растителното масло и разбийте до гладка смес.

На порции добавете пресятото брашно към млечната смес и замесете тесто.

Покрийте готовото тесто в купа със стреч фолио и оставете за 20 минути.

Готовото тесто разточете и изрежете кръгчета с чашка. По желание може да им сложите и плънка - яйца със сирене или пресен лук и яйца, вариантите са много.

Загрейте в тигана олио на умерен огън.

Изпържете вътре мекичките от двете страни до златисто кафяво.

Поставете готовите мекици върху хартиена кърпа, за да отстраните излишното олио.

Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft