15 Юли 2025
2662
Снимков материал: pixabay.com
Намерих тази рецепта в един стар вестник, но нямах време да я пробвам. Споделям я с вас:
Ще ви е необходимо:
- 2,7 литра вода без хлор (утаена);
- 0,5 чаши захар.
- мая - 100 г;
Подготовка:
- Изсипете 2,6-2,7 литра отстояла вода в трилитров буркан.
- Разтворете маята в топла вода.
Добавете разтворената мая и захарта в буркана.
Покривам го с марля, държа буркана на топло място и периодично разклащам съдържанието.
Когато ферментацията приключи, кашата е готова.
Разреждам 1 чаша от разтвора във вода (10 литра) и поливам растенията с 1 литър на храст.
През лятото извърших три такива торения и получих отлична реколта! Доматените храсти станаха силни, нямаше изгаряния по доматите, храстите лесно преживяха жегата.
Бяхме изненадани и от това, че доматите узряха чак до октомври, въпреки дъждовете и хладните нощи.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари