Ето какво слагам на киселите краставички и нямам нито един буркан бомбаж! Винаги хрупкави и свежи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето какво слагам на киселите краставички и нямам нито един буркан бомбаж! Винаги хрупкави и свежи:
21375
Ето какво слагам на киселите краставички и нямам нито един буркан бомбаж! Винаги хрупкави и свежи:

В днешно време можеш да си купиш всичко от супермаркета, но домашно приготвената зимнина няма равна. Ако си нямате баба на село или майка, която да ви снабдява с домашни консерви, днес ще ви научим как правилно да си направите кисели краставички , дори ако досега никога не сте опитвали.

Не всички рецепти в мрежата са успешни и рискувате да получите " бомбаж " на бурканите. За щастие има универсална рецепта и метод, който гарантира не само надеждността на консервите, но и отличен вкус за самите краставички. Освен това рецептата не включва много съставки и не отнема много време.

Кисели краставички - идеалната рецепта

1. Предварителна подготовка

краставички във вода

Първото нещо, което трябва да направите, е да залеете събраните пресни краставици със студена вода за два - три часа. Това после ще ги направи здрави и хрупкави. След това време зеленчуците се измиват добре под чешмата, след което се изрязват опашките от двете страни на всяка краставица. Така приготвените зеленчуци се подреждат в тенджера и се заливат с вряща вода.

краставички мариноване

Препоръчително е да поставите в съда чиния - така краставиците няма да изплуват. След това покрийте с капак и завийте с одеяло. Най-добре е да ги оставите така за една нощ. Отцедете охладената вода. Самите краставички ще променят цвета си от зелен в маслинен. Докато приготвяте маринатата, подредете краставичките в предварително приготвени буркани.

2. Марината

марината краставички

За маринатата са ви необходими:

3 литра вода

8 с.л. захар

6 с.л. сол

300 мл оцет 9%

Сложете водата на котлона и точно преди да заври, добавете захар и сол, налейте оцета. Разбъркайте, докато се разтвори напълно и изчакайте, докато маринатата заври.

краставички за зимата

Чесън, копър (чадърчета), черен пипер на зърна се поставят в стерилните буркани с краставици. За буркан с вместимост от един литър обикновено са достатъчни две или три скилидки чесън, малък чадър от копър. Количеството черен пипер не е задължително - няколко броя са достатъчни.

краставички марината

Важно! Трябва да внимавате с чесъна. Ако сложите повече от необходимото, краставиците могат да станат меки, а не хрупкави.

мариновани краставички

Краставичките в буркани се заливат с още врящата марината, покриват се с капак и се затягат. След това бурканите трябва да се обърнат и да се увият с топло одеяло. За тази цел е подходяща и стара зимна горна дреха. Основното е да поддържате топлина в бурканите с краставици за възможно най-дълъг период от време. Когато бурканите са напълно охладени, те могат да бъдат преместени на място за постоянно съхранение - в килер или мазе.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft