Ето с тази ПОДПРАВКА баба прави боба за Бъдни вечер и той става ароматен и по-вкусен от всякога!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Ето с тази ПОДПРАВКА баба прави боба за Бъдни вечер и той става ароматен и по-вкусен от всякога!
19037
Ето с тази ПОДПРАВКА баба прави боба за Бъдни вечер и той става ароматен и по-вкусен от всякога!

Традицията на Бъдни вечер повелява на трапезата да се поднасят само постни ястия. Бобовите храни задължително присъстват, тъй като се счита, че колкото са бобчетата в гърнето, по толкова да се множи имането в семейството.

В различните краища на страната приготвят боба по различни рецепти. Някъде с него пълнят сухи червени чушки, на други места го готвят като супа или го пекат в тавата. Готвеният в глинено гърне боб обаче си остава най-вкусен и най-апетитен. Всяка една подправка овкусява съвършено добре бобчетата и накрая уханието е незаменимо.

Какво да сложим в гърнето при боба? Има няколко основни продукта, които задължително да добавите в гърнето – боб, домати, чушка, морков, лук.

Подправките, които нашите баби задължително са поръсвали, са следните: чубрица, риган, сминдух, дивисил, джоджен. Когато поръсвате от джоджена, не щадете съдържанието в пакета. Тази билка овкусява храната по начин, който никоя друга подправка не успява. На финала обаче не забравяйте да добавите и няколко сушени люти чушлета. Те не само ще придадат закачлива пикантност на ястието, но и ще го дарят с повече вкусове. Добавете тези подправки в гърнето при боба и вечерята на Бъдни вечер ще се помни дълго време от цялото ви семейство!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft