Защо след 50 години трябва да се откажете от хляба

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Защо след 50 години трябва да се откажете от хляба
85286
Защо след 50 години трябва да се откажете от хляба

Хлябът е един от най-старите продукти, които хората започнали да приготвят. Питките с брашно и вода са били част от основната диета на древните цивилизации. И техните колеги в наше време могат да бъдат намерени в различни страни по света. Популярността на продукта е лесна за обяснение. Културите, от които е направен, съдържат много хранителни вещества. Защо отказът от хляб е толкова важен за хората над 50 години?

 

Проблемът се крие в съвременното производство. Купувайки хляб в магазина , рискувате сериозно да навредите на здравето си. Съставът на печените продукти е коренно различен от този нА ВРЕМЕТО. Вкусовите стабилизатори и различни добавки са безвредни в малки количества. Но при редовна употреба концентрацията им се увеличава. И това вече е повод за безпокойство.

Избягване на хляб за хора на средна възраст и възрастни хора

Модерно производство на хляб

Рафинираното брашно се използва в почти всички хлебни изделия . ТЕ СА направен от зърно, обелено от черупката и горния слой. Именно в тези „отпадъци“ се съдържат всички полезни вещества. Хлябът съдържа сърцевина от нишесте и глутен.

Преди се приготвяше закваска от естествена мая, без странични добавки. Сега можете да намерите всичко в състава. За да се ускори процесът на зреене на тестото , към него се добавят подобрители . Те правят хляба по-пухкав и апетитен. Но такива химически добавки не въздействат на организма по най-добрия начин.

Последици от употребата

Термофилната мая в големи количества могат да повлияят на усвояването на витамините от група В.

Изкуствено създаденият продукт причинява проблеми с храносмилателната система. Такава мая, влизайки в тялото, започват да разрушават костната тъкан. Това е особено опасно за хората на средна възраст и по-възрастните.

Хлябът, закупен в магазина, съдържа много сол. Това от своя страна уврежда бъбреците, което причинява подуване. Сладките печени продукти съдържат захар, маргарин и различни мазнини. Такъв вреден състав води до неизбежно наддаване на тегло. И тогава диабетът е само на един хвърлей разстояние.

Ако сте мислили да преминете към по-здравословен вариант- например ръжен хляб , бързам да ви разстроя. Съставът му не е много по-различен от този на пшеницата. Повечето от тестените изделия също са в списъка за нездравословна храна. Проучете внимателно техния състав преди покупка.

Как да сведем до минимум вредата

Разбира се, по-добре е да се откажете напълно от закупения хляб . Ако не можете да направите това, опитайте да ограничите ежедневната му употреба:

до 30 години е безопасно да ядете до 500 g с висока физическа активност или до 350 g - с нормален ритъм;

от 30 до 50 години по-малко от 400 g с трудова дейност, в обратния случай - по-малко от 250 g;

след 50 години максималната дневна доза е до 200 g.

Предпочитайте пълнозърнести хлябове . Обикновено има незабележим сивкав цвят и плътна структура. По-тежък е и има леко кисела миризма. Избягвайте въздушни печени продукти и кифли.

Супермаркетите продават много различни зърнени хлябове . Те са без мярка и без мая. Просто не забравяйте да проверите съставките преди покупка. Можете също така да изпечете домашен хляб сами .

А пълнозърнестата каша ще ви помогне да попълните липсващите витамини и минерали . Постоянното използване на различни видове зърнени гарнитури ще има благоприятен ефект върху вашето благосъстояние.

Трудно ви е да си представите сутрин без вкусен сандвич или прясна кифла. Но помислете как тази закуска ще ви повлияе след няколко години. Само от вас зависи дали ще страдате от лошо храносмилане и болка или ще останете пълни със сила до дълбока старост.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft