Защо трябва да разтривате чесънът върху чинията, един трик, който всички забравиха!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо трябва да разтривате чесънът върху чинията, един трик, който всички забравиха!
17313
Защо трябва да разтривате чесънът върху чинията, един трик, който всички забравиха!

Всяка домакиня има свои собствени кулинарни трикове . Тези, които значително улесняват работата в кухнята и определят успешното справяне с готвенето. А професионалните готвачи имат цял арсенал точно от тези неща, които рядко споделят с някой.

[кулинарни трикове]

Отново искаме да споделим част от тези полезни съвети . Определено ще научите нещо ново за себе си или ще освежите онова, което вече знаете. Някои кулинарни тайни са толкова прости, колкото и ценни. Приложете ги в експлоатация, използвайте ги и дори при готвене на най-простите ястия и ще можете да създадете гастрономически специалитети. В същото време можете да спестите време, пари и усилия.

 

22 трика от главния готвач

Ядки, като бадеми, лесно се обелват, ако първо се потопят във вряла вода за минута или две, а след това в студена вода.

За да остане вареният ориз бял, в процеса на готвене, добавете малко оцет във водата.

[кулинарни трикове]

Когато почувствате, че сте прекалили със солта в супата  по време на готвене, поставете жито (или ориз) в марля и го потопете в тенджерата. Това ще отстрани излишната сол от първия курс.

Така, че жълтъкът от варено яйце да не се разпадне, когато се нарязва и да не залепне прекалено много за острието на ножа, първо натопете ножа в студена вода.

[кулинарни трикове]

За да придадете на съда светли чеснови нотки на вкус (и да не прекалите с миризмата), разтривайте чесъна с карамфил по чинията и след това сложете храната там.

За да направи черния дроб мек (свинско, говеждо, пилешко), добавете сол на края на готвене.

[кулинарни трикове]

За да не ви зигори ястието, покрийте с хартия за печене, потопена във вода.

Бирата се използва много добре при приготвянето на месни и зеленчукови ястия. Например, опияняваща напитка, смесена със соев сос, ще бъде отлична марината за свинско, говеждо или агнешко месо. А добавянето на тъмна бира в процеса на приготвяне на задушени зеленчуци ще направи вкуса на ястието по-финно и приятно.

[кулинарни трикове]

За да получите перфектната заквасена сметана, добавете към нея яйчен белтък, докато я разбивате

Така че ябълките в пая или сладкиша да не се натрупват на едно място и слепват, претърквайте парчетата ябълка в брашно, преди да ги сложите в тестото.

[кулинарни трикове]

За да не потъмнява вареният боб, просто не го покриват с капак по време на готвене.

За да направите бульона прозрачен, поставете кубче лед в него, докато кипва, след това оставете течността да заври.

За да направите кюфтетата или кепабчетата по-нежни и вкусни, добавете нарязания (настъргани) лук или картофи към мляното месо.

Смесваш, разбиваш 5 минути и пъхаш във фурната! Така се надува, че ще изскочи от формата, а на вкус е божествено пухкав! - За Жената

Мариноване на говеждо месо в майонеза най-малко половин час преди готвене ще направи месото доста меко и крехко. За да подобрите вкуса, можете да смесвате майонеза с горчица за марината.

Крехко и свежо месо може да се получи, като се намаже с мед, сок от нар или ракия, разреден с вода преди печене.

Когато варите "средна възраст" месо, поставете измити кори от банан в бульона. Това ще даде на месото мекота.

За паниране, вместо обичайната галета, можете да използвате начукани ядки. Или ги смесете. В резултат на това ястието ще бъде още по-вкусно.

Смесваш, разбиваш 5 минути и пъхаш във фурната! Така се надува, че ще изскочи от формата, а на вкус е божествено пухкав! - За Жената

За да направите супата по-апетитна и полезна, точно преди да извадите тенджерата от топлината, налейте в нея малко пресен сок от моркови.

Опитайте се да сменяте солта и оцета с лимонов сок по-често. Вкусът на цитрусови плодове няма да бъде излишен, вероятно в едно ястие. И храната ще бъде по-полезна.

А щипка от естествена ванилия (направена от настъргана ванилия), добавена към зеленчукова салата, перфектно разкрива вкуса на ястието.

Загрейте съдовете преди сервиране на горещо ястие и охладете студената чиния при студено ястие - вкусът на храната ще бъде по-балансиран и богат.

Добавете щипка сол към смляното кафе преди да си го приготвите. Това ще направи вкусът на напитката по-ярък.

 

Запомнете, запишете и дори по-добре запазете полезни кухненски тайни в отметките си. И непременно споделяйте с приятели в социалните мрежи!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft