Изсипете яйцата във врящо мляко - повече няма да стъпите в магазина след тази вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изсипете яйцата във врящо мляко - повече няма да стъпите в магазина след тази вкусотия!
Изсипете яйцата във врящо мляко - повече няма да стъпите в магазина след тази вкусотия!
121711
Изсипете яйцата във врящо мляко - повече няма да стъпите в магазина след тази вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашното сирене отдавна е познато ястие на трапезите ни. Днес често се приготвя от тези, които не обичат безвкусните купени от магазина аналози и предпочитат естествени, домашни ястия, макар и не толкова "подобрени" с аромати и стабилизатори. Ако искате да опитате да приготвите сами прясно сирене у дома, няма нищо по-лесно! Трябват ви 3 продукта и малко търпение:

сирене от прясно мляко

Прясно домашно сирене

Продукти:

1 л пълномаслено мляко, за предпочитане домашно

200 гр. заквасена сметана с висока масленост

3 яйца

1 ч.л.

сол

Приготвяне:

Разбийте с бъркалка заквасената сметана с яйцата.

Изсипете сол в млякото и го загрейте на котлона. Изберете тенджера с дебело дъно, така че масата да се затопли равномерно и млякото да не загори, което може да доведе до неприятен аромат или вкус.

Оставете млякото да заври и добавете на струя сместа от заквасена сметана.

Разбъркайте енергично и варете 5 минути на слаб огън.

Ще видите как се сгъстява гъст и започва постепенното отделяне на сиренето от суроватката.

Покрийте сито с марля и изсипете сместа от тенджерата. Оставете суроватката да се отцеди добре.

Увийте в марлята получената бучка сирене и оставете под някаква тежест за 4 часа.

Сиренето по тази технология има ярък, кремообразен вкус и аромат. Плътно е, но същевременно меко.

меко домашно сирене

Много домакини не препоръчват премахването на цялата суроватка и са прави: така сирената и изварата се съхраняват много по-дълго и не се развалят. Затова можете да опитате стария съвет: сложете сиренето в стъклен съд и го залейте с охладена суроватка. Така срокът на годност се удължава с няколко седмици.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft