Изчезва първо от масата-Мързеливото пълнено зеле вече се приготвя във фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изчезва първо от масата-Мързеливото пълнено зеле вече се приготвя във фурна
Изчезва първо от масата-Мързеливото пълнено зеле вече се приготвя във фурна
6494
Изчезва първо от масата-Мързеливото пълнено зеле вече се приготвя във фурна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • кайма - 1 кг;
  • зеле - 500 г;
  • лук - 1 глава.;
  • ориз - 100 г;
  • сол, черен пипер, билки.

За да приготвите соса ви трябва:

  • масло - 50 г;
  • олио - 2 супени лъжици;
  • лук и моркови 
  • чесън - 4 скилидки;
  • домати в собствен сос - 400 г;
  • сол, пипер;
  • захар - 1 чаена лъжичка;
  • заквасена сметана - 300 г;
  • брашно - 1 супена лъжица;
  • топла вода - 100 мл.

Процес на готвене:

  1. Към каймата добавете накълцано зеле, лук, нарязан чесън, сварен до омекване и охладен ориз. Сол и черен пипер, добавете подправки и билки.
  2. Намажете тава за печене с олио.
  3. Оформете кюфтета и разпределете върху тава за печене. От този обем продукти получавам 20 бр.
  4. За соса смесете олиото и маслото в тиган, запържете кубчетата лук и настърганите моркови, накрая добавете чесъна.
  5. Добавете домати или доматено пюре, добавете захар, подправки, задушете за няколко минути.
  6. Смесете заквасената сметана с брашното и изсипете в соса, разбъркайте до гладкост и оставете да къкри за 1 минута.
  7. Изсипете соса в зеленчуците, разбъркайте и налейте гореща вода, разбъркайте и загрейте соса, без да кипва.
  8. Изсипете соса върху кюфтета, покрийте формата с фолио и печете на 200 градуса за около 40 минути.
  9. Отстранете фолиото и печете още 30 минути.

Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft