Имате ли три ябълки? Тогава вадете яйцата и вземете акъла на фамилията с най-вкусното ябълково изкушение на годината:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имате ли три ябълки? Тогава вадете яйцата и вземете акъла на фамилията с най-вкусното ябълково изкушение на годината:
Имате ли три ябълки? Тогава вадете яйцата и вземете акъла на фамилията с най-вкусното ябълково...
88644
Имате ли три ябълки? Тогава вадете яйцата и вземете акъла на фамилията с най-вкусното ябълково изкушение на годината:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 3 ябълки - само толкова ви делят от най-вкусното ябълково изкушение на годината! Този ябълков сладкиш е невероятно вкусен и ароматен. А самата рецепта е толкова бърза и лесна за приготвяне, че дори малки деца могат да се справят. Просто смесваме всички съставки и пъхаме резултата във фурната. Отличен десерт към кафенцето или чая, с който ще изненадате приятно всички у дома. Прекрасна алтернатива на класическата шарлота и австрийския щрудел. Ето и рецептата за лесния и бърз сладкиш с ябълки :

Лесен и бърз сладкиш с ябълки

Продукти:

2 яйца

3 ябълки

130 гр.

прясно мляко

90 гр. захар + 20 гр захар

180 гр. брашно

25 гр. масло

10 гр. ванилова захар

1,5 чаена лъжичка бакпулвер

щипка сол

Приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците. В дълбок съд смесете жълтъците със захарта (90 гр.) и разбъркайте с помощта на бъркалка, докато се получи светла смес.

След това добавете щипка сол, прясното мляко, разтопеното масло, брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте до гладка смес.

Разбийте белтъците в отделна купа на въздушна пяна. След това бавно добавете ванилова захар и разбийте, докато се образуват твърди върхове.

Смесете тестото с разбитите белтъци, като внимавате да не спадне обемът. Пригответе тавичка с диаметър 22 сантиметра, покрийте дъното с хартия за печене и отгоре намажете с растително масло. Сега разпределете тестото равномерно във формата. Нарежете обелените ябълки на филийки и ги подредете красиво върху тестото. Поръсете захар върху повърхността (останалите 20 грама).

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и изпечете сладкиша за не повече от 35-40 минути. Извадете готовия ябълков сладкиш от формата, след като се охлади, и го нарежете на порции. По желание може да поръсите с пудра захар.

Ето и подробно видео с рецептата:

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft