Казват ни, че е вредна, но тази любима храна на българина е безценна

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Казват ни, че е вредна, но тази любима храна на българина е безценна
34231
Казват ни, че е вредна, но тази любима храна на българина е безценна

В наши дни все по-често се говори за здравословен начин на живот. И в това няма нищо изненадващо, тъй като нито въздухът, който дишаме, може да се сравни с този отпреди 50 години, нито храната, която консумираме, е същата като едно време, пише gotvach.bg.

Всеки си спомня вкуса на истинското мляко и на истинското сирене.

Да не говорим и за месото, което не е съдържало в себе си безброй консерванти, овкусители и всякакви Е-та. Навярно храната, за която все още не сме чували или прочели в медиите, че е с неясни добавки, си остава рибата.

За рибата продължава да се твърди, че е изключително полезна и диетична. Тя е изцяло натурална и за да се съхрани, просто се замразява. Това означа, че дори и да не съвсем прясна, няма как тя да навреди на здравето Ви.

Тук обаче възниква въпросът дали, след като е толкоз полезна рибата, има значение дали тя е мазна или не. Тъй като ни е пределно ясно, че всичко мазно е необходимо да бъде избягвано, за да не натрупваме излишни килограми. Поради тази причина ще Ви запознаем с някои факти относно мазните риби, а Вие сами ще прецените дали тя е във Ваша полза или вреда:

- Твърдението, че рибата е полезна, не може да бъде оборено от никого. Тя е безценен източник на омега-3 мастни киселини. И именно те могат да бъдат намерени в по-големи количества в мазната риба, отколкото в т. нар. диетични риба;

- Мазните риби са извънредно полезни за хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Всеки лекар би препоръчал на пациентите си, които са с високи нива нахолестерол, да консумират мазна риба;

- Най-богатите на омега-3 мастни киселини риби и морски дарове са сьомгата, херингата,сардините, скумрията и пъстървата. И всички гореизброени риби спадат към категорията на мазните риби;

- Винаги е добре да следите теглото си, ако сте с болно сърце. Логично е, че с консумацията на мазна риба ще приемете повече калории. Но тук вече можете да следите и количеството на храната си;

- Без значение до какъв извод сте достигнали относно коя риба е необходимо да изберете във Вашия конкретен случай, не забравяйте, че не е препоръчително да я пържите или панирате. Най-добре е рибата да се приготвя на скара, на фурна или на пара. Така ще получите от нея най-полезните вещества и няма да има никаква причина да се притеснявате относно теглото си.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft