Как да разберем за секунди дали има палмово масло в сиренето, кашкавала, маслото и сладоледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Как да разберем за секунди дали има палмово масло в сиренето, кашкавала, маслото и сладоледа
74538
Как да разберем за секунди дали има палмово масло в сиренето, кашкавала, маслото и сладоледа

Палмовото масло се получава от плодовете и листата на маслена палма. Продуктът е изключително евтин, но според диетолозите е доста опасен за човешкото тяло. Поради високата точка на топене (38–40 ° C), палмовото масло не се абсорбира напълно, когато се приема перорално. Превръща се в нещо като пластилин и се натрупва по стените на кръвоносните съдове, провокира атеросклероза, метаболитни нарушения и онкология.

Палмовото масло започва да се добавя към домашните продукти през 90-те години, а популярността му нараства всяка година. Тази растителна мазнина значително намалява цената на продукта, което позволява на производителя да печели повече. Маслото се използва широко в производството на млечни продукти и в сладкарската промишленост.

Днес ще ви кажем как да определите качеството на млечните продукти у дома и да идентифицирате наличието на палмово масло в тях.

Палмово масло в млечни продукти

Сирене и заквасена сметана
Млечните мазнини се топят при температура 28–32 ° C. Ето защо в устата и езика има усещане за мазно, ако ядете лъжица извара или заквасена сметана с добавка палмово масло. Ако на стайна температура оставите изварата в чинийка и тя е покрита с жълта кора, но не променя нито вкуса, нито мириса со, тогава, най-вероятно е направена на палмова основа. Истинската ще започне да вкисва.

Сладолед

За целта на експеримента можете да направите жертви и да оставите сладоледа да лежи само върху чиния. Натуралният продукт ще стане мек, запазвайки формата си, ще се разтопи, както е на снимката по-долу.

А изкуственият се топи дълго време и след това се превръща в полупрозрачна течност.

Кашкавал


Кашкавалът с добавка на растителни мазнини лесно се хваща по характерния сапунен вкус. Ако филийката е твърде еластична, гума при дъвчене или, обратно, се разпада по време на нарязване (изключете пармезана от заподозрените), тогава е пълен с палмово масло. На открито, ментето бързо се напуква.

Ако сложите филийката под слънчевите лъчи, след няколко минути тя ще стане мека, ще загуби еластичност. Фалшифицираният, напротив, ще стане по-твърд и на повърхността му ще се появят капки масло.

Масло

Както при изварата, фалшивото масло ще залепне по зъбите ви, оставяйки мазно покритие на езика ви. Истинското ще се разтопи бавно. При стайна температура естественото масло ще омекне, маслото с добавяне на растителна мазнина ще остане твърдо
 

Опитайте да хвърлите резенче масло в топъл тиган: естественото ще се разтопи, а на повърхността ще останат бели линии. Изкуственото по време на топене ще се превърне в хомогенна течност.

Четете внимателно етикета. Надписите „извара“, „сирене“, „кондензирано мляко“, „заквасена сметана“ или „продукт от сирене“ вече трябва да ви предупреждават, както и цената: естествените и висококачествени стоки не могат да струват твърде евтино. Такива продукти е най-добре да се избягват. 

Бъдете здрави, избирайки само качествени продукти за себе си и семейството си! Споделете статията с приятелите си, те ще ви бъдат благодарни.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft