Как да си направим домашен сладолед на клечка и то само от 4 съставки и за нула време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашен сладолед на клечка и то само от 4 съставки и за нула време
Как да си направим домашен сладолед на клечка и то само от 4 съставки и за нула време
13221
Как да си направим домашен сладолед на клечка и то само от 4 съставки и за нула време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Любимото лятно лакомство на децата ми е сладолед с вкус на крем брюле. За да бъда честна, самата аз съм  възхитена от него. Но това е може би най-скъпият сладолед в най-близкия магазин. Разбира се, за децата винаги бихме го купили, но сега е трудно да се намери сладолед с нормален състав и естествен вкус . Затова най-често аз самата правя сладолед от крем брюле .

Миналата година се сдобих с формички за сладолед и все още не мога да им се наситя. При тях сладоледът от крем брюле се оказва с толкова идеална форма, колкото в магазина. Винаги заливам домашния деликатес с шоколадова глазура. Не можете да различите разликата от закупеният , но вкусът е сто пъти по-добър!

Съставки

Мляко 300 мл

Мляко на прах 50 гр

Захар 50 гр

Нишесте 1 супена лъжица 

Ванилова захар 1 супена лъжица 

Млечен шоколад 100 g

 

Подготовка

Изсипете захарта на дъното на тенджера с дебело дъно. Поставете я на огън. Разбъркайте захарта с дървена шпатула и я разтопете. Когато карамелът е готов, изсипете 250 мл мляко в него.
Разбъркайте млякото и карамела. Изсипете мляко на прах и ванилова захар в тенджера към тях. Смесете нишестето добре с останалото студено мляко. Изсипете масата в тенджера.


Гответе сладоледът, като разбърквате до плътност. След това охладете масата. За да ускорите процеса, поставете тенджерата в студена вода.


Поставете дървени или пластмасови пръчици (които се предлагат) в силиконови форми за сладолед. Изсипете сладоледа в сладкарски плик.


С помощта на торба напълнете формите с масата. Направих 10 порции. Прехвърлете силиконовите форми във фризера.
След 1,5-2 часа започнете да готвите глазурата. За целта разтопете черен или млечен шоколад на водна баня. Това не е задължително. Прехвърлете го във висока чаша.


Редувайте се да потапяте сладоледъта в чаша шоколад. Оставете излишната глазура да се отцеди, тъй като ще се охлади по-бързо. Шоколадът трябва да стегне бързо. 

Веднага сервирам готовия сладолед от крем брюле на масата, докато започне да се топи. Опитвам се да забавлявам семейството си с такъв деликатес на всеки 2-3 дни. Разбира се, вкусът на сладолед е различен, но моите ученици най-много харесват крема. Правите ли домашен сладолед? Споделете вашата рецепта!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft