Как да си направим перфектният плътен мармалад от ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим перфектният плътен мармалад от ябълки
Как да си направим перфектният плътен мармалад от ябълки
113844
Как да си направим перфектният плътен мармалад от ябълки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Конфитюрът от ябълки , за разлика от сладкото, трябва да е наистина плътен и гъст. Но за съжаление не всички успяват да постигнат необходимата плътност. "Трябва да знаете тайната на готвенето", която ни разкриха доста опитни домакини. Днес ще ви разкажем за един малък трик, който ще превърне обичайното сладко от ябълки във вкусен мармалад

Тайната съставка е пектин , който може да се купи във всеки магазина. При ябълките това вещество също присъства, но поради своята плътна консистенция понякога липсва. Зелените ябълки са отлични за готвене (десертът се получава с приятен сладко-кисел вкус). Въпреки това, можете да вземете ябълки от всякакъв вид,  важно е само да се коригира количеството захар: за по-сладки се нуждае от по-малко.

съставки

 ябълка 1 кг

пектин 11 g

захар 700 g

вода 0.5 л

 

подготовка

Измийте ябълките, обелете ги и премахнете ядрото. Нарежете ги на малки парченца.

мармалад от ябълки
Поставете ябълките в тенджера и излейте вода в тях. Поставете на котлона и сварете

 Извадете ги като са готови, добавете захарта и пектина, след което ги разбъркайте с миксер или пасатор

мармалад от ябълки
Поставете ги обратно на котлона на слаб огън, докато масата се сгъсти. 

мармалад от ябълки

Готовият конфитюр може да се консумира незабавно или да се прибере в бурканчета за зимата. .Споделете рецептата с тайната съставка на най- близките си хора!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft