Как да си направите вкъщи сами кралската торта от сватбата на Хари и Меган

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направите вкъщи сами кралската торта от сватбата на Хари и Меган
Как да си направите вкъщи сами кралската торта от сватбата на Хари и Меган
9465
Как да си направите вкъщи сами кралската торта от сватбата на Хари и Меган
какво четем
Приготвяне: 80 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 480 kcal

Дори и без покана за сватбата на принц Хари и Меган Маркел, все пак можете да се насладите на част от церемонията с правенето на тази торта от лимон и бъз.

Изборът на сватбената торта на кралската двойка отразява стила на тяхната връзка: съвременна, неконвенционална и забавна. Калифорнийският сладкар, Клер Патак, бе избран да направи кралската торта

Според двореца Кенсингтън тортата е картина на ярките вкусове на пролетта, направени от органични съставки и украсена със свежи цветя.

Сладкарката от Калифорния, Клер Птак, която управлява "Вайълет кейкс" в Източен Лондон, бе избрана да направи сватбената торта, която е голяма противоположност на традиционната плодова торта, която се сервираше през последните няколко години на кралските сватби.

 

За блатовете са необходими 300 г брашно, две супени лъжици бакпулвер, 300 грама масло, 300 грама пудра захар, три супени лъжици сироп от бъз и пет яйца

Необходими съставки (за 12 парчета):

За блатовете:
300 г брашно, две чаени лъжички бакпулвер, 300 грама масло, 300 грама пудра захар, три супени лъжици сироп от бъз, пет яйца

За сиропа с лимон и бъз:
4 супени лъжици сироп и ликьор от бъз, 2 лимонови кори

За крема :

280 грама сметана, 130 грама масло престояло на стайна температура, кора от 1 лимон, 1-2 супени лъжици прясно мляко, 1 супена лъжица ликьор от бъз

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Смесете брашното и бакпулвера в голяма купа. В друг контейнер, направете кремообразната смес от масло, захар и сироп до получаването на блед цвят, след това добавете яйцата едно по едно. Смесете двете и разбъркайте добре.

Разделете тестото равномерно върху две форми и изпечете за 25-35 минути

Направете сиропа, като комбинирате сироп от бъз, ликьор и лимонова кора. Ако не използвате ликьор, добавете двойно количество сироп.

Когато блатовете са готови, ги срежете по средата, за да направите четири на брой. Сложете на всички блатове сироп и оставете да се абсорбира течността за 20 минути.

За да направите крема, смесете маслото и сметаната с миксер, докато се получи ярък цвят, след това добавете млякото и ликьора. Продължавайте да смесвате, докато получите блед цвят и по- плътна консистенция. Чрез добавяне на повече сметана или мляко се получава желаната плътност.

Започнете да слагате блат върху блат като обилно мажете всеки с крема. Накрая, накиснете цялото с пълнежа и го оставете в хладилника за 25 минути.

Украсете тортата си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft