Как най-бързо да размразим месото, така че да не стане опасно за здравето ни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как най-бързо да размразим месото, така че да не стане опасно за здравето ни:
3036
Източник: blitz.bg
Как най-бързо да размразим месото, така че да не стане опасно за здравето ни:

Сигурно и вие съхранявате месото във фризера - малцина са тези, които могат да си позволят лукса да пазаруват всеки път преди готвене, за да са пресни продуктите. Но когато решим какво да сготвим, често пъти размразяването отнема часове, с които не разполагаме.

Затова действаме по познатите на всички бързи методи на размразяване , като например в микровълновата. Дали обаче знаете, че тази обработка може да съсипе месото и дори да го направи негодно за употреба?

И въобще - как да действаме в този случай, за да увеличим максимално запазването на хранителни вещества в продукта? В крайна сметка, ако месото се размрази неправилно, може да стане гумено и напълно безвкусно!

замразено месо

Най-често използваните от домакините методи на размразяване са следните:

- Микровълнова фурна

- Вода

- Вакуумна опаковка

- Хладилник

Нека да поговорим за всеки един от тези методи за размразяване на месо или риба.

микровълнова

Микровълнова фурна

Любимо устройство, което помага не само за затопляне на ястието, но и за бързо размразяване на месото. Този метод обаче има своите значителни недостатъци, които не трябва да се забравят: първо, не може да се избегне появата на неприятна миризма, второ, месото няма да е сочно и трето, продуктът се затопля неравномерно, което означава, че размразяването ще бъде частично.

замразено месо във вода

Вода

Много домакини правят същата грешка: размразяват месо в гореща вода. Първо, водата трябва да бъде умерено топла, и второ, тя трябва да се сменя на всеки 5 минути. Това се дължи на факта, че бактериите се размножават много бързо в течността, така че месото не трябва да бъде в нея дълго време.

месо във вакуум

Вакуумна опаковка

Ако трябва да размразите месо във вода, първо можете да го поставите във вакуумен пакет, чрез който водата да не може да повлияе на вкуса и сочността на продукта. Но този метод не е толкова бърз и ефективен, колкото предишните.

Хладилник

Най-подходящият, макар и бавен вариант за размразяване на месо, защото продуктът няма да загуби своя вкус, аромат или хранителни вещества. Но, разбира се, за целта месото трябва да стои в хладилника поне 7 часа.

Може да ви дадем и една добра препоръка. За бързо намиране на необходимото парче месо или риба във фризера, препоръчваме всяко парче да бъде подписано и да се посочи теглото му. Така ще бъде много по-лесно да намерите необходимото месо за готвене.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft