Като варя яйца за Великден, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пускам 3-4 клечки кибрит във водата - опитайте и ще видите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Като варя яйца за Великден, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пускам 3-4 клечки кибрит във водата - опитайте и ще видите!
27269
Като варя яйца за Великден, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пускам 3-4 клечки кибрит във водата - опитайте и ще видите!

Яйцата са здравословна и питателна храна. С тях, варени или пържени, почти всеки от нас започва своята сутрин. Аз не съм изключение! По правило предпочитам варени яйца за закуска. В същото време винаги слагам кибритени клечки във водата за варене . Защо правя това? Сега ще разберете ...

яйца и клечки

Защо слагам клечки кибрит във водата за варене на яйца?

Почти всички знаем, че при варенето на яйца във водата трябва да се добави сол. Това е необходимо, за да не се напука черупката им и ценното полезно съдържание да не изтече в тенджерата по време на готвене. Същият ефект постигам и с клечките. Достатъчно е да хвърлите само няколко във водата и черупката на яйцата ще остане непокътната. Между другото, клечките кибрит могат безопасно да бъдат заменени с клечки за зъби .

клечки за зъби и клечки кибрит

Най-интересното е, че този метод е не само работещ, но и по-ефективен от използването на сол, въпреки че не мога да обясня научно как точно дървото помага за това.

За да сварите яйца с добавяне на кибрит (клечки за зъби) към водата, трябва да изпълните следния алгоритъм на действия:

1. Напълнете тенджерата с яйцата с вода.

2.

Пуснете 5-10 клечки кибрит във водата.

клечки кибрит
Преди да хвърлите клечки кибрит във водата, отрежете "главите" им, защото съдържат сяра!

3. Сварете яйцата.

4. Веднага след сваряването ги залейте със студена вода да изстинат.

яйца в студена вода

Трябва да охладите сварените яйца в студена вода, така че черупките да се отстраняват лесно от тях.

След това можете безопасно да проверите продукта за пукнатини в черупката. Доверете се на моя опит, определено няма да ги намерите!

сварено яйце
Клечките гарантират целостта на черупката по време на готвене!

Какво друго може да се добави към водата за варене на яйца, за да не се напукат черупките им

Аз, като голям любител и колекционер на различни трикчета в кухнята, знам, че не само с кибрит можете да запазите продукта здрав и непокътнат по време на варене, както и да предотвратите изтичането на белтъка във водата.

Така че в тенджерата, в който ще варите яйцата, можете да добавите и някои от следните вещества:

  • газирана вода
  • оцет

варени яйца
Можете да сварите яйца и без кибрит, но със сол, сода или оцет. Това също работи!

Това също помага да се избегне напукване на черупката. Въпреки че методът с клечките, честно казано, е по-ефективен.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft