Този кекс е въздушен, нежен, толкова вкусен! Днес ще ви споделим малък трик, с който ще получите наистина великолепна, еластична и ароматна текстура
Тайната на този ефект се крие в една съставка - лимонада (която е газирана разбира се). Благодарение на газовите мехурчета тестото се издига по-високо и по-бързо. Дори неопитна домакиня ще може да изненада роднините си с невероятни сладкиши!
Има два начина да се пече според тази рецепта: във фурната и в бавната готварска печка. Как се готви във фурната - вижте по-долу. В мултикукер просто задавате режим и време за печене (50 минути). След звуковия сигнал изваждате кекса от купата, обръщате и печете още 50 минути.
Съставките
Яйце 4 бр
захар 1.5 чаша
Ванилия 10 g
лимонада 1 чаша
Слънчогледово олио 1 чаша
Пшенично брашно 3 чаши
сода или бакпулвер 10 g
подготовка
Пресейте брашното с бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата с обикновена и ванилова захар. Продължавайки да разбивате, изсипете струя слънчогледово масло, след което налейте лимонадата. Добавете брашното на части.
Изсипете тестото в тава за печене (с високи страни), намазана с масло. Поставете кексът във фурната за 40 минути и печете на 180 градуса. Готовността проверете с клечка за зъби. След готвене оставете продукта във фурната изключен за още 20 минути. След това извадете формата и веднага извадете кекса от нея.
(330).jpg)
Чудесен вариант за бърз ежедневен десерт или пък закуска. Готовият кекс може да се хареса точно така или може да се раздели на три слоя и да се намаже с всякакъв крем, сладко или паста с ядки. Обадете се на приятелите си за чай или кафе и споделете страхотната рецепта!














